Az egészségmegőrzéssel kapcsolatos egyéb társadalmi célú tevékenység

Az élelmiszer-feldolgozó vállalatok országszerte játszótereket építenek, gyűjtőakcióikon keresztül jelentős összegekkel (több mint nyolcvan millió forinttal) támogatják az Országos Mentőszolgálatot. Ennek köszönhetően ma Magyarországon a mentőautók 90 %-a van felszerelve életmentő defibrillátor készülékekkel. Emellett 2009 óta 21 mentőállomás kapott negyedmilliós támogatást.

Egyes tagvállalataink jelentős szerepet vállalnak a daganatos gyermekek felépülését támogató táplálkozási programok kidolgozásában és megvalósításában is, dolgozóik önkéntesként részt vesznek egészségügyi rehabilitációs intézmények létrehozásában és állagának helyreállításában.

A TEGY (“Tegyünk Együtt a Gyermekekért”) elnevezésű, egészséges életmódra ösztönző programot azzal a céllal indították, hogy a 11-12 éves gyermekek játékos módon sajátíthassák el az egészséges életmód alapelveit, a kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozással, a rendszeres testmozgással kapcsolatos általános és speciális ismereteket, s egészségtudatos fiatalokká-felnőttekké váljanak.

Az egészségnevelő oktatási program oktatási részének kidolgozását hazai elismert szakmai szervezetek, többek között az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI), a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) bevonásával készítettük el, emellett a program megvalósításában szintén egy közismert és a gyermekekkel hosszú évek óta sikeresen foglalkozó civil szervezet, a GYEP Alapítvány (Gyermekek Egészségnevelő Prevenciós Alapítványa) segíti. Bővebb tájékoztatás a program honlapján található.

 

3vissza