Az Intersnack története az 1840-ig nyúlik vissza, amikor Emil Pfeifer és Eugen Langen egy Rajna-vidéki tanyán cukorrépát kezdett termeszteni, majd a cukorgyártásba is belevágtak. A sós snackgyártás 1867-től köthető a vállalkozáshoz. A mai Intersnack vállalatcsoport jelenleg is a Pfeifer és a Langen családok tulajdonában van. Az eltelt csaknem 180 évben a két alapító családfája szépen kilombosodott, így mára egy kétszáz főt is meghaladó tulajdonosi kör áll a cégcsoport mögött. A tulajdonosok továbbra is családi szemlélettel vezetik cégeiket, azaz legfőbb céljuk az, hogy jobb, nagyobb, prosperálóbb, hatékonyabb üzletet hagyjanak örökül utódaikra annál, mint amelyet ők kaptak örökül. A családi háttérnek köszönhetően a más nagyvállalatoknál megszokott osztalékfizetési nyomás vagy a tőzsdei árfolyam magasan tartása az Intersnack esetében nem létezik, ezért a tulajdonosok nyugodtan összpontosíthatnak akár évtizedekre is előre tekintve a vállalat hosszú távú fenntarthatóságára. Ez természetesen elképzelhetetlen az Intersnack fogyasztói, társadalmi, természeti környezetének fenntartható fejlődése nélkül. A széndioxid kibocsátás, az energia- és vízfelhasználás mérséklése, a fenntartható étolajtermesztésre való áttérés az egyik fontos irány, amelyre az Intersnack nagy súlyt fektet. A cégcsoport a világ legnagyobb mogyorópörkölője, ami ez esetben nem csak földimogyoró, hanem számos más olyan mogyoróféle feldolgozását is jelenti, amelyet India, Latin-Amerika vagy Afrika termelői állítanak elő. A családi emlékezetben máig kitüntetett helye van annak az 51 cukorrépa-termesztőnek, akikkel az alapítók 180 évvel ezelőtt korrekt partneri viszonyt alakítottak ki, rossz időkben is kölcsönösen segítve egymást. Ugyanilyen kapcsolatot épít napjainkban az Intersnack a kolumbiai mogyorótermelőkkel és az afrikai faluközösségekkel, amelyek kesudiót termelnek számára. Nem kizárólag és nem mindig csak az átvételi árakon alapul ez a kapcsolat, hanem annak felismerésén, hogy mindkét fél számára az a megfelelő, hogy a termelők életkörülményei folyamatosan javuljanak és hosszú távon is az Intersnack-kel képzeljék el a jövőjüket. Ez a hosszú távú és bizalmi viszony talán még fontosabb az Intersnack fogyasztói esetében, akik zömmel Nyugat-, Közép- és Észak-Európában élnek és akik egyre “tisztább” élelmiszereket akarnak a polcokon látni. Ezért a legtöbb törvényi szabályozásnál az Intersnack receptúráit lényegesen szigorúbb kritériumok alapján állítják össze. Csak néhány példa: évtizedek óta 0-hoz közelít a termékek transzzsírsav tartalma, nincs bennük tartósítószer, mesterséges ízfokozó és mesterséges színezőanyag sem. Csaknem egy évtizeddel ezelőtt elindult a receptúrák sótartalmát csökkentő program, a sütési technológiák pedig egyre kíméletesebbek, így a sütésénél egyre kevesebb ún. akrilamid keletkezik. Elindult az egészségesebb sütőolajokat alkalmazását bevezető projekt is. Az Intersnack mindent megtesz annak érdekében, hogy termékeit a ma embere lelkiismeret furdalás nélkül beilleszthesse az étrendjébe.
Vállalásaink:
Hozzásegítjük fogyasztóinkat a nemzetközi táplálkozási ajánlások szerinti sóbevitel fokozatos eléréséhez.
Az Intersnack Magyarország Kft. a 2000-es évek közepétől mostanáig (2014 augusztus) nagymértékben csökkentette burgonyachips és puffasztott snack termékeinek sótartalmát. Az Intersnack vállalja, hogy meglévő 32 alacsony (1% alatti) sótartalmú termékén felül 2015 végéig további 8 olyan terméket vezet be a piacra, amelynek sótartalma nem éri el a termék össztömegének 1%-át.
Hozzásegítjük fogyasztóinkat a nemzetközi táplálkozási ajánlások szerinti telített zsírbeviteli mérték eléréséhez.
Az Intersnack Magyarország Kft. a 2000-es évek közepétől mostanáig (2014 augusztus) nagymértékben csökkentette burgonyachips és puffasztott snack termékeinek telített zsírsav tartalmát. Az Intersnack vállalja, hogy meglévő 15 alacsony (a teljes zsírtartalmon belül 7% alatti) telített zsírsav tartalmú termékén felül 2015 végéig további 36 olyan terméket vezet be a piacra, amelynek telített zsírsav tartalma nem éri el a teljes zsírtartalom 7%-át.
Termékeink 80%-ának részlegesen hidrogénezett növényolajból származó transzzsírsav szintjét 2019. december 31-ig 1,5 % alá csökkentjük.
Az Intersnack Magyarország Kft. évtizedek óta nem használ hidrogénezett olajokat termékei gyártásához. Az Intersnack vállalja, hogy a hidrogénezett olajok alkalmazásától a jövőben is tartózkodik és ezáltal valamennyi terméke transzzsírsav tartalmát (a teljes zsírtartalomhoz viszonyítva) 1,5% alatt tartja.
Előrecsomagolt termékeink 75 %-án (a kötelező tápértékjelölési előírásokon túlmenően) 2017. december 31-ig feltüntetjük az egy adagban található tápanyag és energia-tartalom mennyiségeket, valamint a referencia beviteli értékhez viszonyított százalékos értékeket.
Vállaljuk, hogy az összes kereskedelmi forgalomban lévő termékünkön a jogszabályban előírt tápértékadatokon felül a jövőben is feltüntetjük az egy adagra vonatkozó tápérték-információkat, továbbá a referencia beviteli értékekhez viszonyított százalékos értékeket.
Termékeinket felelős módon, az ún. EU Pledge rendelkezései szerint reklámozzuk.
Vállaljuk, hogy a jövőben is az EU Pledge elveit követve reklámozzuk termékeinket.
Beszámolók: