TÉT Platform – Összefogással az egészséges társadalomért

A Táplálkozás, Életmód, Testmozgás Platform egy olyan kezdeményezés, amely Magyarországon egyedülálló módon, az elhízás, és a helytelen életmódból származó egyéb betegségek problémájában érintett összes fél (a civil szféra, a kormányzat, a tudományos világ és az ipar) összefogásával tesz az egészségesebb lakosságért.

A magyarországi Platform az Európai Unió platformjának mintájára alakult 2006. szeptember 28-án, és azóta katalizátorként segítette azokat a folyamatokat, amelyek az elhízás elleni társadalmi összefogást lehetővé tették.

Példák a Platform tagjainak tevékenységeiből:

Oktatási program általános iskolás gyerekek és szüleik számára: a Platform ingyenesen hozzáférhetővé tett egy olyan oktatási programot, amely alsó és felső tagozatos diákok, valamint szüleik számára nyújt a korosztálynak megfelelő tudásanyagot az egészséges életmódról és a helyes táplálkozásról.

Új élelmiszer-jelölési rendszer a fogyasztókért: A Platform tagjai egy olyan új élelmiszer-jelölési rendszert vezettek be Magyarországon, amely a fogyasztók számára a korábbiaknál lényegesen több és érthetőbb információt nyújtott, megkönnyítve az egyéni szükségletnek megfelelő étrend kialakítását. Az önkéntes tápértékjelölés egységes formájának alkalmazásával és az ehhez kapcsolódó tájékoztatási tevékenységgel az élelmiszeripar jelentősen hozzájárult a fogyasztók tudatosabb vásárlási szokásainak kialakításához.

Munkahelyi testmozgás: A Platform számos tagja olyan munkahelyi programot indított, amely megkönnyíti dolgozóiknak, hogy munkaidőben és azon kívül is rendszeres testmozgással tegyenek egészségükért. A Platform jelenleg olyan anyagokat készít, amely vállalati mérettől és típustól függetlenül minden munkaadónak segítséget nyújt majd ilyen programok kidolgozásában.

A folyamatos termékfejlesztés ösztönzése: Az elmúlt években számtalan olyan új termékkel találkozhattunk az áruházak polcain, amelyek megkönnyítik a változatos, az egyéni igényeknek megfelelő étrend kialakítását. Ezeket a fejlesztéseket a vállalatok továbbra is folytatják, többek között a vállalásokhoz csatlakozva.

3vissza