A Kométa egyike a hazai húsipar legnagyobb szereplőinek, 2017-ben több, mint 43 milliárd Forint forgalmat bonyolítva. A vállalat évente több, mint 50 000 tonna húst dolgoz fel, melyet a hazai piacon értékesít, illetve a világ 43 országába exportál.
Kaposvári székhelyén és a fővárosi telephelyén több, mint 700 főnek ad munkát.
A vállalat kiemelt figyelmet fordít a korszerű táplálkozás elősegítésére, ezért csak és kizárólag minőségi alapanyagokat használ termékei feldolgozásához.
A Kométa, mint felelős élelmiszeripai gyártó, folyamatosan fejleszti termékeit annak érdekében, hogy minél magasabb minőségű és táplálkozás élettani értékű termékek kerüljenek a fogyasztók asztalára.
Fejlesztései eredményeként a Kométa termékei tökéletesen beilleszthetőek a helyes és változatos étrendbe.
A Kométa kiváló minőségű termékei kiemelkedően magas hústartalmúak, szójamentesek, gluténmentesek hozzáadott glutamátmentesek, és a termék típustól függően laktóz-, és tejfehérje mentesek is. Az idei évben bevezetésre került a Kométa Gold termékcsalád, melynek tagjai mesterséges színezéket nem tartalmaznak és 25%-kal csökkentette a kék matricával jelölt termékeinek sótartalmát úgy, hogy azok ízélménye változatlan maradt.
Vállalásaink:
Hozzásegítjük fogyasztóinkat a nemzetközi táplálkozási ajánlások szerinti sóbevitel fokozatos eléréséhez.
Kiemelt termékeink sótartalmát 25%-kal csökkentjük a versenytársakéhoz képest.
Táplálékérzékenységgel rendelkező fogyasztóink számára – választékunk bővítésével – új termékeket vagy termékcsoportokat teszünk elérhetővé.
Az összes Kométa termékünk gyártása során nem adunk hozzájuk:
- glutént
- szóját
- laktózt (kivéve sajtos párizsi)
- tejfehérjét (kivéve sajtos párizsi)
Beszállítóink specifikációja alapján a termékek összetevői sem tartalmazzák a fenti allergéneket.